۱۳۸۸ تیر ۷, یکشنبه

چگونه استرس كاري را كاهش دهيم؟

در اوضاع سخت اقتصادي، كنار‌آمدن با مشكلات شغلي بيش از حد سخت به‌نظر مي‌رسد‌
استرسي كه ما همراه خود به محل كار مي‌بريم و حتي استرسي كه در محل كار منتظر ماست، طغيان مي‌كند و بدين‌ترتيب كاركنان‌، مديران و كارگران همه و همه فشار مضاعفي را تجربه خواهند كرد. در حالي‌كه وجود كمي استرس در زندگي روزانه عادي است، استرس زياد سطح بهره‌وري را كاهش داده و از لحاظ فيزيكي و رواني صدماتي به همراه دارد، پس يافتن راهكارهايي براي مقابله با آن بسيار حائز اهميت است. خوشبختانه راه‌هاي زيادي براي كاهش استرس وجود دارد كه مقاله زير به بررسي برخي از آنها مي‌پردازد.براي كارگران در هر نقطه از جهان، اقتصادي مريض و نابسامان مساوي است با نگراني‌هاي فكري و رواني اين قشر. نظر به اينكه استرس‌هاي كاري در شرايط بحران اقتصادي رشد افزوني دارد، بسيار حائز اهميت است كه راه‌هاي جديد و معقول‌تري را براي كنار آمدن با اين شرايط تجربه كنيم. توانايي كنترل استرس در محيط كاري مي‌تواند طعم موفقيت را در زمان نااميدي و شكست به ما بچشاند. مي‌دانيد كه احساسات افراد به راحتي به ديگران منتقل شده و بنابراين استرس مي‌تواند بر كيفيت ارتباط شما با ديگران تاثير بگذارد‌. راهكارهاي مثبت و مناسب براي مقابله با استرس به معناي تاثير‌گذاري مثبت بر محيط اطراف خود و تاثير‌پذيري كمتر از شرايط ياس و نااميدي است.
شما مي‌توانيد با روش‌هاي زير استرس شغلي خو را كاهش دهيد:
*تقبل مسئوليت در محيط كاري *سعي در حذف عادات غيرارادي و منفي كه موجب ازدياد استرس مي‌شود. *يادگيري مهارت‌هاي ارتباطي براي تسهيل و بهبود بخشي روابط كاري با مديران و همكاران.
علائم استرس مضاعف:
هنگامي‌كه افراد احساس درماندگي مي‌كنند اعتماد به‌نفس خود را از دست داده و تحريك‌پذير و گوشه‌گير مي‌شوند، بهره‌وري و اثربخشي كاهش يافته در نتيجه پاداش و مزاياي آنان نيز كاهش مي‌يابد‌.اگر علائم استرس ناخودآگاه افزايش يابد مي‌تواند به مشكلات بزرگي ختم شود‌. جدا از تاثير منفي استرس بر رضايت شغلي و اجرايي كار‌، استرس مزمن و يا حاد مطمئنا بر سلامت فيزيكي و روحي شما تاثير منفي خواهد گذاشت.
علائم و نشانه‌هاي استرس :
- احساس اضطراب، تحريك‌پذيري و يا افسردگي - بي‌علاقگي و از دست‌دادن تعلقات شغلي - كاهش تمركز - ناراحتي‌هاي ناحيه شكمي - كاهش ميل‌جنسي- بي‌قراري در هنگام خواب - خستگي مفرط حين كار- پرش عضلات و يا سردرد- گوشه‌گيري از اجتماع - استفاده مداوم از داروهاي محرك روان دلايل متعارف پيدايش استرس مضاعف:- ترس از بيكاري - افزايش ساعات كاري به‌دليل كاهش حقوق و مزايا - فشار‌هاي ناشي از افزايش انتظارات‌، بدون در پي داشتن رضايت اجرايي كار - فشارهاي ناشي از افزايش حداكثر بهره‌وري در تمام ساعات كاري با خودتان مهربان باشيد:هنگامي كه استرس كاري باعث تداخل در بازدهي كارتان مي‌شود با خودتان مهربان‌تر باشيد و سكان زندگي را در دست بگيريد‌.
حالا نوبت شماست كه وارد عمل شده و آستين‌ها را بالا زده‌، به سلامت خود توجه كنيد و نيازهاي روحي و جسمي خود را در حد توان برآورده ‌كنيد‌. مطمئنا هر‌آنچه احساس بهتري داشته باشيم نسبت به استرس و نتايج مخرب آن مقاوم‌تر و انعطاف‌پذير‌تر خواهيم شد‌.در واقع لازم نيست تغييرات عمده‌اي در زندگي‌تان به‌وجود آوريد؛، حتي موارد ريز و كوچك نيز مي‌تواند در بهبود شرايط روحي شما بالقوه تاثير‌گذار باشد‌. همين حالا شروع كنيد متوجه خواهيد شد كه به مرور زمان با انتخاب نكات مثبت زندگي تغيير قابل توجهي در زندگي‌تان، محيط كاري و محيط خانه پديد خواهد آمد.
جنب و جوش داشته باشيد‌:
تمرينات ايروبيك يك روش درماني مؤثر ضد‌استرس، افزايش انرژي، افزايش هوشياري و تنش‌زدايي از فكر و جسم است. حتي مي‌توانيد براي آرامش خاطر بيشتر هر روز به‌مدت چند دقيقه به صداي آب گوش دهيد اما ورزش را مي‌توانيد طي 2يا3 نوبت در روز انجام دهيد.
وعده‌هاي غذايي مناسب اختيار كنيد:
حجم غذايي كم با افزايش وعده‌هاي غذايي در طول روز مي‌تواند سطح قند خون بدن‌تان را در حد مطلوبي نگاه دارد‌. قند خون پايين باعث تحريك‌پذيري و اضطراب مي‌شود و از طرف ديگر پرخوري بيش از حد شما را سست و بي‌حال مي‌كند‌.
سيــگار را كنـار بگذاريد:
كشيدن سيگار حين اضطراب و استرس اگرچه ممكن است احساس آرامش را به فرد تلقين كند اما در واقع بر كسي پوشيده نيست كه نيكوتين موجود در سيگار يك ماده مخدر محرك است كه خود مولد سطح بالايي از استرس است، نه كاهش‌دهنده آن.
به قدر كفايت بخوابيد‌:
استرس و نگراني،بي‌خوابي را به‌همراه مي‌آورد و بي‌خوابي شما را مستعد استرس بيشتر‌مي‌كند‌. اگرچه در زمان عدم‌وجود خواب كافي در شبانه روز بدن با شرايط موجود تطابق نسبي مي‌يابد‌، نبايد فوايد داشتن خوابي آرام و كافي را در حفظ تعادل روحي و رواني انكار كرد.
در اينجا چند پيشنهاد براي كاهش استرس شغلي از طريق اولويت‌بندي و برنامه‌ريزي براي مسئوليت‌هاي اجرايي‌تان داريم‌:
برنامه‌ريزي متعادلي داشته باشيد:برنامه‌، مسئوليت‌ها و وظايف روزانه‌تان را تحليل و بررسي كنيد‌. كار مداوم و نداشتن تفريح صبر شما را در يك آن لبريز خواهد كرد. بين كار و زندگي خانوادگي‌، فعاليت‌هاي اجتماعي و فردي خود تعادل برقرار كنيد‌.
بيش از حد خود را درگير تعهدات كاري نكنيد‌:
برنامه‌هاي كاري را پشت سر هم دسته بندي نكنيد‌. همه ما غالبا مي‌دانيم كه براي هر كاري تقريبا چه زماني لازم است‌. اگر وظايف زيادي به گردن شما نهاده شده بين كارهاي واجب و لازم تفاوت قائل شويد‌. كارهايي كه از اهميت كمتري برخوردارند بايد در انتهاي فهرست قرار گيرد و يا به كلي حذف شود. زودتر از خواب بيدار شويد‌:حتي 15-10 دقيقه مي‌تواند تفاوت بين هجوم عصبي شما به ميز كار و يا با كمال آرامش رسيدن به محل كار را معنا كند، پس استرس خود را با ديررفتن به محيط كار مضاعف نكنيد.
استراحت كوتاه و منظمي براي خود فراهم كنيد:
لحظاتي را تدارك ببينيد تا ذهن خود را نظم داده و به استراحت بپردازيد. همچنين سعي كنيد حتي‌الامكان در هنگام ناهار از پشت ميز بيرون بياييد‌. قدم زدن دور از ميز باعث آرامش خاطر شما و بازدهي بيشترتان خواهد شد‌.كاهش استرس از طريق ارتقاي هوش هيجاني:حتي اگر در محيطي هستيد كه دائما شرايط استرس‌زاي آن در حال افزايش است‌، باز هم مي‌توانيد بر خود تسلط داشته و اعتماد به نفستان را حفظ كنيد به شرطي كه هوش هيجاني را شناخته و در جهت تقويت آن پيش رويد‌. در واقع هوش هيجاني توانايي اداره و به‌كارگيري صحيح احساسات در راه مثبت و سازنده است‌. از اين طريق شما ديگران را بيشتر به سوي خود جذب كرده‌، با تفاوت‌هاي موجود بين خود و ديگران كنار آمده‌، احساسات سرخوردگي‌خود را التيام مي‌دهيد و استرس و تنش را از روابط خود دور مي‌كنيد‌.هر قدر ضريب هوش هيجاني شما بيشتر باشد‌، استرس كمتري در محيط كار خواهيد داشت. خوشبختانه هوش هيجاني ارثي نيست‌، در واقع خصيصه‌اي است كه ما قادر به يادگيري و ارتقاي آن هستيم.
آموختن مهارت‌هاي زير شما را قادر مي‌سازد تا هوش هيجاني را در خود شكوفا كرده و راه‌هاي ارتباط غيركلامي را بياموزيد‌
.- بياموزيد كه چگونه نسبت به استرس واكنش نشان دهيد و با روش‌هايي كه مي‌تواند به شما آرامش و انرژي مثبت منتقل كند‌، آشنا شويد‌.- با احساسات دروني خود ارتباط برقرار كنيد ‌و از اين راه احساسات و هيجانات خود را مديريت كنيد‌. شناخت احساسات فردي نه تنها بر اعتماد به نفس شما مي‌افزايد بلكه باعث خواهد شد تا كنترل بيشتري روي خود داشته باشيد‌.- توانايي مقابله با چالش‌هاي زندگي را با شوخ طبعي افزايش دهيد‌. هيچ‌چيز بهتر از شوخ‌طبعي و خنده نمي‌تواند سد دفاعي استرس شما را بشكند‌.- ياد بگيريد با مشكلات بدون هيچ واهمه‌اي روبه‌رو شويد و همواره در اين اصل ثابت قدم باشيد كه كنار آمدن با تضاد‌ها و تفاوت‌هاي موجود، رابطه‌اي مستحكم را خواهد آفريد‌.

دبيركل جمعيت هلال احمر سودان خواستار كمك جمعيت هلال احمر ايران جهت طراحي و تاسيس موسسه آموزش عالي در آن كشور شد


سيزده نفر از مديران و كارشناسان وزارت بهداشت و جمعيت هلال احمر كشور سودان، در دوره آموزش مديريت بحران در موسسه آموزش عالي و معاونت آموزش و پژوهش جمعيت هلال احمر شركت كردند.اين آموزش ها كه با هدف افزايش توانمندي تيم اعزامي در زمينه اصول و ساختار مديريت بحران جهت اجراي مديريتي نظام مند و مبتني بر ساختار مشخص در حوادث برگزار شد، براي نخستين بار توسط اساتيد جمعيت هلال احمر به زبان انگليسي ارايه شد.اصول مديريت بحران، مديريت بهداشت و درمان اضطراري، مديريت ارتباطات رسانه اي در سوانح، آشنايي با نظام مديريت بحران كشور، آشنايي با جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران، مديريت بيماري هاي واگيردار و اپيدمي، جستجو و نجات، مديريت بحران در مناقشات، مديريت حمايت هاي رواني و اجتماعي، برقراري مجدد ارتباط با خانواده، ارزيابي سوانح، اسكان اضطراري و مستند سازي و گزارش مهمترين عناوين آموزشي در اين دوره بود.دوره آموزش مديريت بحران طي پنج روز از ساعت 9 صبح تا 6 بعدازظهر به صورت تئوري و عملي و همچنين به صورت ميداني در سازمان امداد و نجات و مركز آموزش تخصصي جمعيت هلال احمر شهرستان شهريار و پايگاه امداد جاده اي آن شهرستان برگزار شد. عثمان جعفر عبدا... عيسي دبيركل جمعيت هلال احمر سودان در سخنراني پايان دوره، اين دوره را موفقيت آميز خواند و مراتب تشكر خود و شركت كنندگان را به دبيركل جمعيت هلال احمر كشورمان اعلام كرد و با توجه به توانمندي موسسه آموزش عالي و معاونت آموزش و پژوهش جمعيت هلال احمر ايران در اجراي موثر دوره هاي آموزشي، خواستار كمك جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران براي طراحي و ايجاد موسسه مشابهي در كشور سودان شد.

۱۳۸۸ خرداد ۲۳, شنبه

آشنایی با جوانان هلال احمر

آشنایی با سازمان جوانان هلال احمر

اولین اساسنامه جوانان جمعیت شیر و خورشید ایران در 14 آبان ماه 1326 شمسی به تصویب رسید. دراین زمان وزارت فرهنگ و هنر با همکاری جمعیت شیر و خورشید سرخ,تشکیلاتی را ایجاد کرد تا بر اساس آن,فعالیت جوانان در جمعیت با توجه به اهداف خدمت به همنوع,بالا بردن سطح بهداشت فردی و اجتماعی و ایجاد و توسعه ی دوستی و تفاهم بین المللی سازماندهی یابد. محوریت فعالیت های این تشکیلات را بخش دانش آموزی تشکیل می داد.
همزمان با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و تغییر نام جمعیت هلال احمر,فعالیت های سازمان جوانان با رویکرد جدیدی آغاز شد.
در حال حاضر این سازمان با داشتن بیش از یک میلیون و پانصد هزار نفر عضو در رده سنی 12 تا 29 سال و در شاخه های دانش آموزی , دانشجوئی , آزاد , طلاب و کارگری و در سه حوزه اصلی : 1- جذب و سازماندهی ,2- آموزش و پرورش , 3- فرهنگی و امور اجتماعی , پذیرای جوانان سرافراز ایران اسلامی است.
فراگیری آموزشهای امدادی, فعالیت در تیم های بشر دوستانه و امدادی , بهره مندی از امکانات فرهنگی و تفریحی از جمله تربیت بدنی – اردوها – همایشها – جشنواره های متنوع و ... از جمله برنامه های سازمان جوانان جمعیت هلال احمر می باشد.
و اکنون شما جوان نوعدوست ایرانی , با عضویت در سازمان جوانان هلال احمر نام خود را در خیل جوانان نیکوکار ایران اسلامی ثبت نمائید.


۱۳۸۸ خرداد ۲۰, چهارشنبه

رنگ متن
«اِنَهُِمُِ فِتيَهّءَامَنوُِا بِِرَبِِِِِّهِِم وَزِِد ناهُم هُدًي»

آنها جوانمرداني بودند كه به خداي خود ايمان آوردند و ما ( به لطف خاص خود ) برمقام ايمان و هدايتشان بيفزوديم

گرفتگی ناگهانی عضلات هنگام پیاده روی
اگر بعد از ۵ دقیقه پیاده روی یا بیشتر، عضلات ساق پای شما دچار گرفتگی و درد شد، ولی سایر اوقات اینگونه نبود، نشان می دهد شما دچار لنگی پا بصورت متناوب هستید که در اثر نرسیدن خون کافی به پاها اتفاق می افتد.
هنگام پیاده روی، اگر سرخرگ هایی که خون را به سمت پاها می برند، دچار گرفتگی شوند، دیگر نمی توانند مقدار زیادی خون را به سمت پاها عبور دهند و در نتیجه عضلات ساق پای شما دچار آسیب و درد می شود.
هنگام پیاده روی، عضلات پاهای شما نیاز به مقدار زیادی خون دارند. بنابراین اگر سرخرگ هایی که خون را به سمت پاهای شما می برند، دچار گرفتگی شوند، دیگر نمی توانند مقدار زیادی خون را به سمت پاها عبور دهند و در نتیجه عضلات ساق پای شما دچار آسیب و درد می شود.
برای بهبود گرفتگی عضلات پا، آنقدر پیاده روی کنید تا عضلات پای شما درد بگیرد، سپس استراحت کنید و بعد از برطرف شدن درد، مجددا” پیاده روی را شروع کنید. همچنین بایستی مصرف چربی را کاهش دهید.
اگر ۶ هفته بطور منظم و با برنامه ورزش کنید، می توانید بدون احساس هیچ دردی، سه برابر حالت عادی پیاده روی کنید. ولی افرادی که علی رغم این ۶ هفته ورزش منظم، باز هم دچار گرفتگی و دردساق پا می شوند، حتما” دچار گرفتگی سرخرگ ها در سایر قسمتهای بدن خود هستند، بنابراین قبل از شروع برنامه ورزشی نزد پزشک بروید تا از سلامتی خود مطمئن شوید.
برای بهبود این حالت، آنقدر پیاده روی کنید تا عضلات پای شما درد بگیرد، سپس استراحت کنید و بعد از برطرف شدن درد، مجددا” پیاده روی را شروع کنید. همچنین بایستی مصرف چربی را کاهش دهید. حتی ممکن است برای کاهش کلسترول ( چربی ) خون نیاز به مصرف دارو داشته باشید.
آسیب های عضلات پشت ساق پا شایع است و می توانند هر فردی از جمله نوجوانان، ورزشکاران و سالمندان را مبتلا کنند. این آسیبها اغلب افرادی را گرفتار می کنند که قبل از ورزش و فعالیت شدید بدنی، بدن خود را گرم و آماده نمی کنند.
جراحان ارتوپدی معتقدند بهترین راه برای محافظت از عضلات بدن این است که قبل و بعد از ورزش، بتدریج و با ملایمت عضلات را تحت کشش قرار دهیم. تحت کشش قراردادن عضلات ساق پا و پا ، علاوه بر کمک در پیشگیری از صدمات آنها، خطر آسیبهای کمر را نیز کاهش می دهد. برای انجام این کار بر روی زمین بنشینید و یک ساق پایتان را به حالت کشیده قرار دهید کف پای دیگرتان را بر روی سطح داخلی ساق پای کشیده قرار دهید اندکی به جلو خم شوید و در حالی که پنجه پای کشیده تان را به آرامی به طرف بالا نگه داشته اید آنر با انگشتان دست لمس کنید

حضور جدی هلال احمر ایران در کشورهای دنیا

دبيركل جمعيت هلال احمر، با اشاره به عضويت 186 كشور در فدراسيون جهاني هلال احمر و صليب سرخ گفت: « ايران به علت سابقه تشكيل، سازماندهي نيروها و آموزش مستمر اعضاي داوطلب به عنوان يكي از 20 عضو برجسته و ممتاز اين فدراسيون است.»به گزارش خبرنگار سلامتيران، دکتر سيد احمد موسوي، دبير کل جمعيت هلال احمر ايران، گفت: « با توجه به جايگاه جمعيت هلال احمر ايران در امدادرساني و آموزش نيروهاي داوطلب هم اكنون تقاضا براي بهره مندي از تجربيات اين جمعيت در سطح جهان افزايش يافته است.»وي افزود: « هلال احمر جمهوري اسلامي ايران در چند سال اخير با حضور در نقاط مختلف حادثه ديده جهان از جمله در كشورهاي پاكستان، چين، اندونزي و نيكاراگوئه نشان داد كه توان بالايي براي ارايه خدمات و امدادرساني در سطح جهان دارد.موسوي يادآور شد: « امداد رساني و حضور جمعيت هلال احمر ايران به علت برخورداري از آموزه هاي ديني، مرزهاي زماني و مكاني ندارد و اين جمعيت كمك به همنوع بشر در هر نقطه از جهان را وطيفه خود مي داند.»وي مراكز درمان و داروي جمعيت هلال احمر با فعاليت واحدهاي درماني و چهار كارخانه فعال و بزرگ توليد دارو را جزو مراكز و كارخانه هاي فعال جهاني ذكر كرد و افزود: « براي ارايه خدمات درماني و دارويي مراكزي در كشورهاي سوريه، پاكستان و افغانستان در حال راه اندازي است.»موسوي در ادامه با اشاره به تجهيز 320 انبار در نقاط مختلف كشور توسط جمعيت هلال احمر به منظور امدادرساني در مواقع ضروري و زمانهاي بروز سوانح و حوادث غيرمترقبه، گفت: « آمادگي لازم براي مقابله با حوادث غيرمترقبه در سطح كشور وجود دارد.»

۱۳۸۸ خرداد ۱۱, دوشنبه

ساماندهی ۶۰ هزار نفر در گروه های هلال احمر خراسان رضوی

محمد قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد افزود: کانونهای هلال احمر با همکاری جمعیت هلال احمر در واقع حلقه متصل بین نیازمند و توانمندان بوده که علاوه بر امدادرسانی، فعالیت های مختلف بشر دوستانه و عام المنفعه، کار آموزش امداد و نجات به گروه های هدف را بر عهده دارند. معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر خراسان رضوی تصریح کرد: سازماندهی اعضای کانون هلال احمر در راستای تحقق اهداف جمعیت هلال احمر به منظور بهره گیری از تجارت خیر خواهانه این افراد است. وی با بیان اینکه ۶۰ هزار جوان در گروه های هلال احمر استان سازماندهی شدند گفت: این تعداد در گروه های دانشجویی، دانش آموزی، کارگری، کارمندی، آزاد و کانون روستایی سازماندهی شده که ۶۰ درصد زن و بقیه مرد هستند. معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر خراسان رضوی گفت: با بررسی انجام شده کانون های دانش آموزی با ۴۷ هزار عضو، دانشجویی با ۵ هزار عضو، کارگری با یک هزار عضو و روستایی با ۲ هزار عضو در ماموریت های هلال احمر فعالیت می کنند. وی تصریح کرد: در حال حاضر ۳۹ کانون دانشجویی، یک هزار کانون دانش آموزی، ۱۰ کانون کارگری، ۲۶ کانون روستایی و ۳۲ کانون آزاد فعال است. قاسمی خاطر نشان کرد: هر عضو کانون بر اساس دانش و تجربه ای که دارد می تواند در ارایه امور مادی، معنوی، خدمات فکری، مدیریتی، امدادی، اجرایی، فنی و تخصصی با هلال احمر همکاری نماید.